Poza pentru o roza

Trandafiri multicolori de la Floraria cu Povesti

Trandafiri multicolori de la Floraria cu Povesti

Asta a fost una dintre decizile importante pe care a trebuit sa le iau atunci cand m-am apucat de construit site-ul. Impropriu spus, m-am apucat. S-au apucat. Oamenii  din spatele imaginii, cei care m-au ajutat cel mai mult si care o fac in continuare.

Dupa ce am studiat zeci de site-uri de vanzari de flori, dupa ce am privit sute de poze de trandafiri, de buchete, de aranjamente, am tras o concluzie simpla si trista (pentru mine). In 95% la suta din cazuri si credeti-ma nu exagerez, pozele sunt luate de pe net. De pe diverse site-uri de poze. Unele platite, altele nu. N-am experienta de fotograf, dar nu-ti trebuie expertiza in domeniu ca sa realizezi ca sunt facaturi. Cu 100 de euro sau chiar mai putin iti umpli site-ul de poze. Dar care este atunci garantia mea, ca si posibil cumparator, ca ajunge la destinatie un buchet precum cel pe care eu il vad in poza, daca nu le apartine, nu e creatia celor care l-au pus acolo? Nu mai vorbesc de lucrurile flagrante. Marea majoritate a pozelor sunt ‘’imprumutate’’ de la americani iar acestia au o cultura diferita de cea europeana in ceea ce priveste oferirea florilor si numarul de fire ale unui buchet (americanii au ceea ce ei numesc ‘’dozen flowers’’, adica buchete de 12, 24, 36 de fire sau ‘’half dozen’’ – 6 fire). Dar asta nu i-a impiedicat pe proprietarii de site-uri sa posteze pozele in descrierea unor buchete de 9, 11 sau 33 de fire, desi, orice individ cu un iq din 2 cifre care stie sa numere, putea observa diferenta. E ca si cum eu mi-as face un profil pe un site matrimonial, as pune o poza cu Gerard Butler , as sustine ca aia e mutrita mea si cand as iesi la o limonada cu o blonda sexi care s-ar astepta sa-l vada pe Gerard, as aparea eu cu moaca mea fada si plicticoasa.

Si atunci m-am decis. Sa pozez propriile buchete de trandafiri pentru Floraria cu Povesti. Sa le duc intr-un studio si sa le pozez. Cei din jurul meu au spus ca sunt nebun. Ca sunt costuri mari, ca e complicat, logistic vorbind. Dar atunci cand te decizi sa faci altceva, cand vrei sa faci totul intr-un mod profesionist si elegant, iti asumi toate costurile. Intr-o seara de sambata, cu doua masini si tot harnasamentul, am ajuns in studioul foto. Am pregatit totul pana tarziu in noapte, iar a doua zi, duminica, de la 7,45 si pana la 23,30, am facut si pozat buchete de trandafiri, cadouri, cutii si altele. 18GB de poze. Sper ca intelege cineva ce inseamna asta. Pentru acele minunate poze, pentru rabdarea de a-mi asculta sugestiile, nebuniile, pentru ideile si modul profesionist in care a facut totul, ii multumesc lui Ion Barbu, un fotograf remarcabil. A mai durat apoi cateva zile pana cand pozele s-au procesat si au ajuns pe site, iar site-ul arata acum asa cum il vedeti.

Cutia cu trandafiri Floraria cu Povesti

Cutia noastra „vedeta”

Munca a fost grea, costurile mari, timpul a trecut greu dar…satisfactia mea a fost… ca in reclama la MasterCard… nepretuita. Cand vei comanda un buchet de trandafiri de la Floraria cu Povesti, vei avea garantia ca vei primi exact ceea ce ai ales. Asta, pentru ca un nebun, a vrut si a reusit sa faca un lucru bun, din suflet, cu suflet.

Trandafiri rosii Floraria cu Povesti

Trandafirii dupa o zi de „shooting”

Ar trebui sa traim intr-o lume frumoasa si asta sa ne ocupe tot timpul!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s