Buchetele de flori au impact imediat asupra fericirii

Buchet flori Floraria cu Povesti

Stim  cu totii ca florile aduc fericire si induc o stare de bine, ne lumineaza casele si ne linistesc. Acum, acest lucru e dovedit si stiintific. O echipa de cercetatori* a explorat timp de 10 luni, legatura dintre flori si satisfactia de a trai, intr-un studiu al raspunsurilor comportamentale si emotionale ale participanților la primirea florilor. Rezultatele arata ca florile sunt un moderator natural și sanatos al starii de spirit.

* Florile au un impact imediat asupra fericirii. Toti participantii la studiu au exprimat zambete „adevarate” si „entuziasmante”, la primirea florilor, aratand o placere extraordinara si multa recunostinta. Această reactie a fost universala, la toate grupele de varsta.
* Florile au un efect pozitiv pe termen lung asupra starii de spirit. Concret, participantii la studiu au raportat ca simt mai putin depresia, anxietatea si agitatia dupa ce au primit flori, bucurandu-se mai mult de viata.
* Florile fac legaturile mai intime. Prezența florilor a adus mai multa apropiere in familie si cu prietenii.
* Si nu in ultimul rand, barbatii au parut mai atragatori femeilor, in prezenta florilor.

Tot in acest studiu s-a analizat modul in care oamenii aleg locul in care sa puna florile in casa. De cele mai multe ori, florile sunt asezate in locuri deschse catre vizitatori – holuri, camere de zi, sufragerii – sugerand faptul ca florile sunt un simbol al deschiderii si ospitalitatii.

„Florile aduc emotii pozitive si deschid atmosfera unei incaperi, facand-o mai primitoare.” – Dr. Jeannette Haviland-Jones

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s